Buscar neste blog

sábado, 11 de decembro de 2021

O Armenteira Veteranos revive ante o Salud S.D. nun partido no que finaliza con oito xogadores

FICHA TÉCNICA

ARMENTEIRA VETERANOS-SALUD S.D. VETERANOS - 3 - 1

ARMENTEIRA VETERANOS: Sirra; Jorge Dávila, Carlos Castro, Marcos, Richi; Rubén, Carlos Muñiz, Javi González, Rafa; Suso e Jorge Castro. Tamén xogaron Marcial, Óscar Barreiro, Víctor, Bebeto, Manolo, Moncho, Galiñanes e Júnior.

GOLES: 1-0. Minuto 52. Jorge Castro. 2-0. Minuto 59. Bebeto. 3-0. Minuto 84. Suso. 3-1. Minuto 88. Javier Lago.

ÁRBITRO: García Luis. Mostrou cartóns amarelos a Marcos e a Moncho por parte do Armenteira Veteranos, dobre cartón amarelo a Jorge Castro por parte do Armenteira Veteranos, e sendos cartóns vermellos a Carlos Castro e a Rubén tamén por parte do Armenteira Veteranos.

INCIDENCIAS: Partido da sexta xornada de liga do grupo A da Terceira Galicia de Veteranos, da zona de Pontevedra, disputado no campo de O Leixo, en A Armenteira, ante uns vinte espectadores, nunha tarde nublada e fresca, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.
.
  CRÓNICA

O Armenteira Veteranos volveu a retomar a senda da vitoria tras vencer na tarde deste sábado, 11 de decembro, ao Salud S.D. Veteranos. Tras tres xornadas sen coñecer o triunfo e, sobre todo tras a derrota da pasada fin de semana ante o Zacande-Terras de Curro no campo Municipal de Zacande, o conxunto verdinegro necesitaba saborear de novo as meles do triunfo. Foi nun partido non demasiado brillante nin demasiado intenso, pero no que o cadro de O Leixo se mostrou superior a un rival que tratou de apostar por un fútbol combinativo, fronte ao fútbol sempre máis directo do Armenteira Veteranos. Pero, se hai que mencionar a un protagonista do encontro, ese foi sen dúbida o colexiado García Luis. O trencilla, cunhas notables carencias a nivel de estado físico, o que lle impedía seguir de preto as xogadas, cometeu diversas equivocacións ao longo dos noventa minutos, e acabou por exasperar aos locais. Nun partido no que apenas se produciron xogadas de certa violencia, o equipo verde e negro finalizou con oito xogadores, tras as expulsións de Jorge Castro por dobre cartón amarelo e de Castro Castro e Rubén por cartón vermello directo. Custoulle ao Armenteira Veteranos tomarlle o pulso ao partido. Gañaban os balóns divididos, impoñíanse nos un contra un e demostraban maior poderío físico os locais, pero quen movía o balón con máis sentido era o Salud S.D. Veteranos. Con todo, pese a dominar a posesión do coiro, os de Valga, non eran quen de poñer en apuros a meta defendida con Sirra. Co paso dos minutos o cadro de A Armenteira foise sentindo cada vez máis cómodo sobre o terreo de xogo, aínda que non sería ata a segunda metade cando lograría abrir a lata. O encargado de facelo, como de costume, sería Jorge Castro, que culminaba coa súa habitual mestría unha acción colectiva. Pouco despois, Bebeto, tras unha xogada individual, colocaba maxistralmente o balón a dereita do gardamallas visitante. O futbolista de Cabeza de Boi, un dos maiores talentos que saiu da canteira de O Leixo, volveu a lembrar a aquel xogador que fai unha década deslumbraba polos campos da Terceira Autonómica naquel equipo afeccionado do Armenteira C.F. e que despois continuaría deixando destellos da súa calidade no C.D. Mosteiro. Fintas, pisadas de balón, recortes... o "mago" de Cabeza de Boi sacou parte do seu variado repertorio. Co dous a cero no marcador todo parecía máis sinxelo para o Armenteira Veteranos, pero nun ataque visitante no que Carlos Castro corta con contundencia o balón cando o dianteiro ía encarar a Sirra, o colexiado decidiu sinalar falta e sancionar con cartón vermello directo ao defensor de Vilar. Uns minutos despois, noutro ataque polo costado esquerdo do Salud S.D. Veteranos, Moncho derruba a un rival. Ante a sorpresa dos locais, o árbitro decreta penalti. As protestas dos futbolistas verdinegros, indicando que a infracción se producira fóra da área, non serviron de nada, e incluso acabaron provocando o segundo cartón amarelo para Jorge Castro. Erraría a pena máxima o lanzador valgués, enviando o coiro a esquerda da portería custodiada por Sirra. Con nove xogadores sobre o campo aínda foi capaz o Armenteira Veteranos de ampliar a súa vantaxe, tras unha falta de entendemento entre o porteiro e un defensor visitante, que tocou o balón cara a súa propia meta,  na que Suso, sempre atento nos metros finais, emprendeu unha veloz carreira para remachar o esférico contra as redes. Axiña se apresurou o atacante de Couso a ensinar o dorsal 28 que lucía nas costas ao árbitro para que este non se confundise nas súas anotacións. Con superioridade numérica sobre o campo, os de Valga trataron de apurar as súas opcións nos últimos minutos, e un disparo desde fóra da área Javier Lago esvarou das mans de Sirra e colouse por entre as pernas do gardamallas de Couso en dirección ao fondo da rede. Xa co partido case finiquitado, unha caída de Rubén na pugna cun defensa do Salud S.D. Veteranos, cando o dianteiro de Caroi corría cara a área rival, non foi sinalada con falta por parte do colexiado, e as airadas protestas de Rubén foron sancionadas con cartón vermello directo por García Luis. Estes tres novos puntos permiten que o Armenteira Veteranos se sitúe na quinta posición, con oito puntos. O próximo sábado, a escadra verde e negra deberá visitar o campo de Castrelo, con superficie de terra, como o de O Leixo, para medirse ao Castrelo C.F. Veteranos, co que se volverá a disputar o que é outro dos partidos clásicos da liga local de veteranos ao longo das últimas temporadas.