O Armenteira Veteranos inicia a liga 2022/2023 cun claro triunfo sobre o Dorrón C.F. Veteranos en O Revel

FICHA TÉCNICA

DORRÓN C.F. VETERANOS - ARMENTEIRA VETERANOS - 3 - 7

ARMENTEIRA VETERANOS: Sirra; Jorge Dávila, Carlos Castro, Carlos Muñiz, Moncho; Rubén, Javi González, Martín, Marcial; Junior e Jorge Castro. Tamén xogaron Suso, Fernando e Galiñanes.

GOLES: 0-1. Minuto 19. Rubén. 0-2. Minuto 25. Suso.  0-3. Minuto 33. Jorge Castro. 1-3. Minuto 35. Rubén Da Costa, de penalti. 1-4. Minuto 40. Jorge Castro. 1-5. Minuto 55. Rubén. 2-5. Minuto 76. Daniel Guiance. 2-6. Minuto 82. Jorge Dávila. 3-6. Minuto 85. Juan José Varela. 3-7. Minuto 87. Jorge Castro.

ÁRBITRO: Martínez Martínez. Non mostrou cartóns aos xogadores de ambos os dous equipos.

INCIDENCIAS: Partido da primeira xornada do grupo 2 da Terceira Galicia de Veteranos, da delegación de Pontevedra disputado no campo de O Revel, en Vilalonga, ante uns dez espectadores, nunha soleada e bastante calorosa, e sobre un terreo de xogo de céspede artificial nunhas condicións idóneas para a práctica do fútbol.

CRÓNICA

O Armenteira Veteranos iniciou con bo pé a liga 2022/2023, e polo menos así o indica o resultado acadado na tarde deste sábado, 1 de outubro, no campo de O Revel. Tras catro meses de inactividade, os xogadores do cadro de O Leixo volvían calzar as botas para entrontarse a un rival de sobra coñecido. Curiosamente xa a temporada pasada Dorrón C.F. Veteranos e Armenteira Veteranos se viran as caras na primeira xornada, aínda que naquela ocasión o encontro tivera lugar en O Leixo. E como naquela ocasión a vitoria caeu do lado verdinegro.

O deste sábado foi un partido falto de ritmo, con moitas imprecisións, máis propio da pretemporada cá da competición oficial. Desde o inicio, o Armenteira Veteranos tratou de tomar o control do xogo. Co fútbol disputándose case exclusivamente na metade do campo que defendían os de Dorrón, a posesión, os balóns divididos e as ocasións daban como claro vencedor ao conxunto verde e negro. Pero faltaba o gol. As primeiras oportunidades chegaron nos pés de Jorge Castro, pero o dianteiro de Vilar, moi entonado a nivel físico, non tivo fortuna no remate. Ademais, o meta local, Javier González, comezaba a que sería unha das actuacións máis destacadas do partido. As acertadas intervencións do gardamallas local ao longo dos noventa minutos acabarían impedindo un triunfo máis abultado do Armenteira Veteranos. Con todo, se Jorge Castro non estivo afortunado nos primeiros remates, como futbolista de enormes recursos que é, decidiu converterse en asistente. Tras unha xogada individual do atacante verdinegro polo costado esquerdo cede o balón a Rubén, que no segundo pau non perdoa e coloca o cero a un. Sen tempo a que o rival reaccionase, de novo outra acción de Jorge Castro, na que asiste a Suso no punto de penalti, serviría para o que bulideiro dianteiro de Couso situase o cero a dous, No cero a tres Jorge Castro deixaría de lado a súa faceta de asistente para anotar o cero a tres mediante unha cabezada no segundo pau. Recortarían distancias os locais desde o punto de penalti, ao transformar Rubén Da Costa unha pena máxima cometida por Carlos Castro. Antes do descanso, unha falta no borde da área cometida sobre Jorge Castro, era executada e enviada ao fondo das mallas polo atacante dos de A Armenteira. Nada puido facer o gardamallas Javier González ante o potente disparo do "killer" visitante.

Tras a reanudación, a situación apenas variou. O cansanzo de ambos os dous conxunto provocou que se abriran máis espazos. Isto permitiu a posibilidade de que futbolistas veloces e incisivos como Rubén puidesen lucir mellor as súas cualidades. O extremo de Caroi encargaríase de colocar o un a cinco tras recibir en profundidade e plantarse diante do meta local. Daniel Guiance aproveitaría o relaxamento da zaga do Armenteira Veteranos, e despois de recoller o rexeitamento na área, poñía o dous a cinco. O intento de reacción do Dorrón C.F. Veteranos paralizouse cando, a escasos minutos do final, Jorge Dávila, tras recoller un balón na zona dereita do ataque, empalma un zapatazo que se acaba colando pola escadra esquerda da meta dos de Dorrón. O lateral de Couso, que non acostuma prodigarse en ataque en demasiadas ocasións, atopábase co gol despois de varias temporadas. Pero de novo a pasividade defensiva dos verdinegros permitiu que Juan José Varela superase a uns cantos defensores e só ante Sirra puxese o tres a seis. Non quedaría aínda así o resultado, e novamente Jorge Castro, a centro de Rubén, poñía a súa cabeza para bater a Javier González e situar o definitivo tres a sete.

Con esta vitoria, o Armenteira Veteranos sitúase na primeira posición da táboa, un posto que pode resultar anecdótico, dado que se leva disputado unicamente unha xornada de liga, pero que mostra que, pese ás importantes baixas que sufre esta temporada o conxunto de O Leixo, preséntase como un dos máis firmes candidatos a ocupar os postos nobres da clasificación. Corresponderalle descansar ao Armenteira Veteranos na próxima fin de semana, e non retomará a competición ata o 15 de outubro cando a escadra verdinegra visite o campo de Baltar de Arriba para medirse ao Newport Cats F.C.