Regreso triunfal do Armenteira Veteranos

FICHA TÉCNICA

ARMENTEIRA VETERANOS - DORRÓN C.F. VETERANOS - 4 - 0

ARMENTEIRA VETERANOS: Sirra; Moncho, Óscar Muñiz, Marcos, Richi; Martín, Carlos Muñiz, Javi González; Rubén, Jorge Castro e Júnior. Tamén xogaron Cacabelos, Óscar Barreiro, Carlos Castro, Marcial, Galiñanes, Jorge Dávila, Bebeto, Rafa e Suso.

GOLES: 1-0. Minuto 20. Jorge Castro. 2-0. Minuto 63. Jorge Castro. 3-0. Minuto 80. Jorge Castro. 4-0. Minuto 83. Javi González.

ÁRBITRO: Carballal Pérez. Mostrou cartóns amarelos a Cacabelos por parte do Armenteira Veteranos e Nicolás Visconti e Manuel Vázquez por parte do Dorrón C.F. Veteranos.

INCIDENCIAS: Partido do grupo A da Terceira Galicia de Veteranos, da zona de Pontevedra, disputado no campo de O Leixo, da A Armenteira, ante uns trinta espectadores, nunha tarde soleada e temperada, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.
.
  CRÓNICA

O Armenteira Veteranos regresou de forma triunfal á competición oficial. Desde marzo de 2020 non disputaba un partido de liga o equipo de veteranos de A Armenteira. Fora daquela no campo de Godos, ante o Godos C.F. Veteranos, xusto antes de que os efectos da terrible pandemia da COVID-19 se fixesen sentir, e as competicións de fútbol, ao igual que moitas outras actividades, se viran obrigadas a paralizarse. Un ano e oito meses despois, e ante o Dorrón C.F. Veteranos, un clube veciño co que o Armenteira Veteranos sempre tivo unha especial rivalidade, dada a proximidade entre as dúas parroquias e os escasos quilómetros que separan o campo de O Leixo do campo de O Cruceiro, este último agora en desuso á espera de que se fagan realidade as promesas electorais para instalarlle céspede artificial. Nunhas instalacións deportivas de O Leixo perfectamente acondicionado para recibir de novo os partidos de competición oficial, o Armenteira Veteranos saiu ao campo cunha ilusión que fai tempo que non se lembraba nas filas do conxunto verdinegro. Non hai máis que ver a ampla afluencia de futbolistas. Ata dezanove tiña na tarde deste sábado dispoñibles a escadra que preside José Luis Galiñanes. Con todo, as expectativas que espertou o encontro non se acabaron cumprindo sobre o terreo de xogo. Foi un partido falto de ritmo, con moitas imprecisións, e no que o Armenteira Veteranos demostrou que áinda debe realizar moitos axustes tácticos. Os desaxustes na colocación e a descoordinación nos movementos poderanse ir pulindo co paso dos partidos, así como a integración no esquema táctico das novas incorporacións para esta nova temporada. Júnior, Bebeto, Suso e o reincorporado Cacabelos eran as principais novidades que presentaba a formación verde e negra. Desde o asubío inicial o Armenteira Veteranos asumiu o control do xogo. Ante un rival moi mermado de efectivos a posesión foi un monopolio case absoluto dos locais, aínda que este dominio non se plasmaba en ocasións de gol. Rubén ou Galiñanes dispuxeron de oportunidades para inaugurar o marcador antes de que Jorge Castro, tras unha perfecta asistencia de Rubén, lograse o tanto que poñía por diante ao Armenteira Veteranos. Coa tranquilidade que daba a vantaxe no marcador, o cadro local trataba de realizar un fútbol máis combinativo, pero sen demasiado éxito. Na segunda metade o dominio local fíxose máis acusado. Non obstante, os de A Armenteira seguiron demostrando unha máis que evidente falta de pegada. Dúas accións individuais de Jorge Castro, en ambos casos tras ser asistido por Rubén, deron a tranquilidade definitiva aos locais. Co tres a cero no marcador, os minutos finais foron moi cómodos para os verdinegros, que aínda tiveron tempo para ampliar o marcador cun cuarto e definitivo tanto. Foi tras un saque de curruncho, magníficamente executado por Rubén, que Javi González enviou ao fondo das mallas mediante un certeiro testarazo. Con esta vitoria o Armenteira Veteranos sitúase na quinta posición, con tres puntos, cun partido menos ca os seus rivais. Na próxima xornada a escadra verdinegra deberá visitar o campo de Godos, cunha superficie de terra como a de O Leixo, onde se medirá ao conxunto local do Godos C.F. Veteranos, no que se rememorará outro encontro que nas últimas temporadas se convertiu nun dos clásicos da liga de veteranos da delegación de Pontevedra da Real Federación Galega de Fútbol.