Buscar neste blog

domingo, 12 de marzo de 2023

O Armenteira C.F. feminino vence ao C. Juventud Cambados nun duelo no que o ataque primou sobre a defensa

FICHA TÉCNICA

ARMENTEIRA C.F.- C. JUVENTUD CAMBADOS - 6 - 4

ARMENTEIRA C.F: Lola; Rocío, Anabel; Dini, Uxía, Luci; e Cris. Tamén xogou Sara Rey, Ana Pintado e Antía.

GOLES: 1-0. Minuto 5. Luci. 2-0. Minuto 7. Cris. 3-0. Minuto 10. Cris. 4-0. Minuto 19. Cris. 4-1. Minuto 23. Mirian Señoráns. 4-2. Minuto 33. Mirian Señoráns. 4-3. Minuto 40. Alba Rodiño. 5-3. Minuto 44. Uxía. 6-3. Minuto 46. Cris. 6-4. Minuto 60. Andrea Hermida.

ÁRBITRO: Barreiro Viñas. Non mostrou cartóns amarelos ás xogadoras de ningún dos dous equipos.

INCIDENCIAS: Partido da décimo séptima xornada da Liga Feminina de Fútbol-7 que organiza a delegación de Pontevedra-Vigo da Real Federación Galega de Fútbol, disputado no campo de O Leixo, ante uns trinta espectadores, nunha tarde soleada e temperada, e sobre un terreo de xogo cunha superficie de terra nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA

O equipo feminino do Armenteira C.F. retomou a senda da vitoria. E foi tras vencer no duelo de rivalidade ante o C. Juventud Cambados, nun partido con moitos goles, cun resultado máis propio dun set de tenis, no que o ataque primou sobre a defensa. Tratouse dun encontro con tres fases ben diferenciadas: unha primeira fase de contundencia en ataque do Armenteira C.F. que case parecía sentenciar; unha segunda de intento de remontada do C. Juventud Cambados; e unha terceira fase de reafirmación do triunfo das verdinegras.

O partido iniciouse cun Armenteira C.F. sólido e ordenado en defensa e contundente en ataque. Apenas sufrían en defensa as locais e mostraban unha tremenda efectividade en ataque. Con Lola baixo paus, con Rocío e Anabel como na liña de centrais, con Uxía dirixindo na sala de máquinas, e con Dini e Luci nos costados, ambas as dúas a pé cambiado, e con Cris en posicións máis avanzadas, o cadro verdinegro parecía encauzar desde os primeiros minutos a que sería unha vitoria cómoda. Nunha acción individual de Luci, na que a de Poio se internou na área pola banda esquerda, para recurtar á defensora e axustar o lanzamento pegado ao poste esquerdo da meta cambadesa, as de A Armenteira tomaban xa vantaxe nada máis iniciarse o encontro. Pouco despois, Cris rompendo polo centro da defensa rival, plantábase soa ante a xoven gardamallas Sofía Losada, e situaba o dous a cero. De novo, Cris, facendo gala da súa calidade na definición, era a autora do terceiro e do cuarto gol das locais. O catro a cero facía supoñer que o que podería ser o triunfo máis plácido das locais no que vai de temporada. Pero non foi así. Non se viñeron abaixo as de Cambados, e comezaron a combinar e a trenzar algunha xogada que lles permitiu achegarse sobre as proximidades da meta defendida por Lola. Despois de algún aviso, Mirian Señoráns, sen dúbida a futbolista diferencial do C. Juventud Cambados, aproveitaba a relativa relaxación defensiva das verdinegras e anotaba o primeiro tanto para o seu equipo.

Na segunda metade mantívose a tónica dos minutos finais do primeiro período. As locais seguiron cunha intensidade menor, e iso, unido á fraxilidade defensiva que por momentos mostraron na tarde deste domingo, deu certas facilidades ás da vila do albariño. Mirian Señoráns colocaba o catro a dous e Alba Rodiño, unha futbolista que fai uns anos a piques estivo de incorporarse ao Armenteira C.F. durante a pretemporada, levándose unha serie de rexeitamentos, empalmaba unha volea desde dentro da área para situar o catro a tres. Por uns intres cundiu o nerviosismo na parroquia local. A remontada parecía posible. Pero as futbolistas verdinegras, exhibindo unha capacidade de control do xogo e unha veteranía moi útil para enfrontarse ás situacións de maior dificultade que adoitan aparecer ao longo dos partidos, subiron unha marcha na intensidade do seu fútbol e disiparon as dúbidas que podían poñer en cuestión que os tres puntos se quedasen en O Leixo. Uxía tras recibir unha asistencia de Cris desde a liña de fondo, empalmaba unha preciosa volea para fixar o cinco a tres, e Cris, tras desfacerse da presión das defensoras rivais batía a Sofía Losada para sentenciar co seis a tres. A partir de entón, a remontada cambadesa xa semellaba inviable. As visitantes acusaban o cansanzo e non eran quen de inquedar a meta de loca como o fixeran nos minutos anteriores. Puido incluso ampliar vantaxe o Armenteira C.F., pero nin Cris, nin Dini, nin Uxía acertaron cos seus lanzamentos a portería. Xa sobre o asubío final, Andrea Hermida, unha das xogadoras máis novas das amarelas, recibía unha asistencia que se colocou polo medio dunha liña defensiva local excesivamente relaxada, e remachaba a gol coa portería baldeira. O seis a catro final reflectía a superioridade das verdinegras, cimentada sobre todo nun dominio dos tempos do xogo e nunha contundencia na finalización que resulta determinante nun partido clave para a clasificación final na liga, como o era a cita deste domingo entre dous dos equipos da comarca de O Salnés que compiten na liga feminina de fútbol-7.

Con este triunfo, o Armenteira C.F. feminino sitúase na quinta posición, con vintesete puntos. Na próxima fin de semana, a escadra verdinegra deberá visitar as intalacións deportivas de A Lagoa para medirse ao Mondariz C.F. F.F., un conxunto que nesta xornada asegurou a segunda posición na táboa clasificatoria, e que será un duro rival no obxectivo da entidade verdinegra de rematar a liga entre as catro primeiras prazas.