O Armenteira Veteranos vese claramente superado polo C.D. Mosteiro-A Barbería de Diego e sucumbe no Municipal de Meis

FICHA TÉCNICA

C.D. MOSTEIRO-A BARBERÍA DE DIEGO - ARMENTEIRA VETERANOS - 4 - 0

ARMENTEIRA VETERANOS: Sirra; Moncho, Carlos Castro, Óscar Muñiz, Richi; Junior, Carlos Muñiz, Martín, Javi, Marcial; e Rubén. Tamén xogaron Óscar Barreiro, Víctor e Suso.

GOLES: 1-0. Minuto 17. Adrián Oubiña. 2-0. Minuto 23. Adrián Oubiña. 3-0. Minuto 57. Adrián Oubiña. 4-0. Minuto 65. Victorino Martínez.

ÁRBITRO: Leirós Brea. Mostrou cartón amarelo a Suso por parte do Armenteira Veteranos.

INCIDENCIAS: Partido da décimo novena xornada do grupo 2 da Terceira Galicia de Veteranos da da delegación de Pontevedra disputado no campo Municipal de Meis, en O Mosteiro, ante uns dez espectadores, nunha tarde nubrada e temperada, con brétema, e sobre un terreo de xogo de céspede artificial nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA

O Armenteira Veteranos viuse claramente superado polo C.D. Mosteiro-A Barbería de Diego no partido disputado na tarde deste sábado, 11 de marzo, no campo Municipal de Meis. Bastante mermado de efectivos, o conxunto de O Leixo non puido apenas facer fronte a un rival cun plantel amplo, que exhibiu uns recursos futbolísticos bastante superiores aos dun Armenteira Veteranos que tratou de manter o tipo, pero pouco puido facer para contrarrestar as accións do adversario.

Desde o inicio, parecía evidente cal ía ser a tónica do encontro. O C.D. Mosteiro-A Barbería de Diego asumía a posesión do coiro e o control do xogo en base a un fútbol combinativo. Pola contra, o Armenteira Veteranos, agazapado no seu campo, intentaba manter a orde táctica e artellar algunha acción de contragolpe ou algún envío en longo cara a Rubén, o seu único home en ataque este sábado, para sorprender á defensa local. Tras unhas primeiras tímidas aproximacións do conxunto de O Mosteiro, o Armenteira Veteranos, que non era quen de ter presenza ofensiva, dispuxo da súa primeira ocasión nunha xogada ben trenzada, que culminou cun disparo de Junior desde fóra da área, que obrigou a estirarse ao gardamallas José Luis Piñeiro, para enviar o esférico a córner. Pero a partir de aquí as opcións de vitoria dos visitantes foron esfumándose. As combinación e as entradas por banda do C.D. Mosteiro-A Barbería de Diego descubrían as debilidades defensivas dos verdinegros, que ademais non se daban acostumado ao tacto co balón, difícil de dominar e que custaba controlar sobre unha superficie de céspede articial máis rápida do normal a causa das chuvias dos últimos días e da humidade do ambiente. Unha acción de ataque dos locais iniciada pola banda dereita e que se trasladou ao costado esquerdo, sen que os futbolistas do Armenteira Veteranos foran quen de contrarrestala, rematou cun pase preciso ás costas da defensa, que Adrián Oubiña recibiu e aproveitou para superar a Sirra cun toque sutil. Apenas uns minutos despois, de novo Adrián Oubiña, recibía unha asistencia no lado esquerdo do ataque do seu equipo, e desde dentro da área, batía a Sirra cun disparo a media altura. Aínda que o intentou, non puido reaccionar o Armenteira Veteranos. Falto de empuxe, sen cabeza e tampouco sen moito corazón, a formación verdinegra, recurría aos envíos en profundidade desde a liña defensiva cara a Rubén, pero o atacante de Caroi, moi só na dianteira, víase con escasa marxe de maniobra ante a gran cantidade de defensores entre os que se movía. Non foi o día máis inspirado para Rubén, como tampouco para a maioría dos seus compañeiros, excesivamente imprecisos no toque e sen a intensidade necesaria na recuperación.

No segundo período, pareceu tomar algo de aire o Armenteira Veteranos, que conseguía ter máis a posesión do balón e vía como a zona do mediocampo, desaparecida na primeira metade, era quen de crear algo de xogo. Pero non era suficiente, pois as ocasións non chegaban. Adrián Oubiña, o goleador dos locais e "pichichi" destacado do grupo, que estivera descansando desde aproximadamente a media hora de partido, nada máis regresar ao campo, no primeiro balón que toca, tras recibir unha asistencia desde o costado esquerdo do ataque, colocaba, cun lanzamento preciso desde o interior da área, o tres a cero. Outro mazazo para o Armenteira Veteranos, que non atopaba argumentos para, polo menos, maquillar o resultado. Nunha acción na que novamente os verdinegros pecaron de falta de contundencia defensiva, un disparo de Victorino Martínez, que en primeira instancia detivo Sirra, acaba colándose cara ao fondo da rede. Cun catro a cero en contra, e con varios futbolistas aqueixados de molestias físicas, ao Armenteira Veteranos unicamente lle quedaba sobrevivir. Carlos Castro tivo que abandonar o campo cunha lesión no norcello, Óscar Muñiz, con problemas nas costas, corría o mesmo destino, Víctor tras un golpe tamén nas costas, viuse obrigado a pedir o campo, e finalmente, Martín, nos estertores do encontro, tivo que ser relevado, xa que os problemas musculares que ven sufrindo ao longo das últimas semanas lle impedían continuar no terreo de xogo. Un disparo impreciso de Rubén, que non atopou portería e un par de saques de curruncho, con Sirra incorporado ao remate nos minutos finais, foron as aproximacións máis perigosas dun Armenteira Veteranos notablemente inoperante ao longo dos noventa minutos. Leirós Brea, un colexiado aferrado á rixidez do regulamento, que se afana en repetir unha e outra vez as normas ante as recriminacións dos futbolistas, decidiu poñer fin a un partido, no que o único cartón amarelo o recibiu Suso na primeira metade, nunha entrada a Pablo Nine, na que aparatosa caída do xogador local induciu ao árbitro a sancionar ao dianteiro de Couso, ao que lle custou aceptar unha sanción que a todas luces consideraba inxusta.

Con esta derrota, o Armenteira Veteranos queda na décima posición, con doce puntos. Na próxima fin de semana o cadro verde e negro deberá recibir no campo de O Leixo ao Moraña C.F., líder destacado do grupo, con corenta e un puntos, e gran favorito a alzarse co título de campión de liga, que no partido da primeira volta xa vencera con contundencia a un Armenteira Veteranos, que agora máis mermado polas baixas, tratará de asumir o difícil reto de plantar cara ao rival a priori máis poderoso do grupo 2 de Terceira de Veteranos da delegación de Pontevedra da Terceira Galicia de Veteranos.