Meritorio primeiro triunfo da temporada para o equipo infantil do Armenteira C.F.

FICHA TÉCNICA
ARMENTEIRA C.F. - C.D. PORTAS - 4 - 2
ARMENTEIRA C.F. Sergio; David, Íñigo, Álex, Irene Pesqueira; Víctor, Javi, Carlos; Manu Meixús, Júnior e Ramón. Tamén xogaron Villar, Mateo e Irene Varela.
GOLES: 1-0. Minuto 24. Manu Meixús. 1-1. Minuto 39. Adrián Ferreirós. 2-1. Minuto 41. Íñigo. 3-1- Minuto 49. Íñigo, de penalti. 3-2. Minuto 56. Iago Mosteiro. 4-2. Minuto 60. Manu Meixús.
ÁRBITRO: Padierna Quinteiro. Mostrou cartón amarelo a Íñigo por parte do Armenteira C.F.
INCIDENCIAS: Partido da quinta xornada da Segunda autonómica infantil. Grupo 11, disputado no campo de O Leixo ante uns oitenta espectadores, nunha mañá nublada e chuviosa por momentos, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA
O equipo infantil do Armenteira C.F. logrou por fin a primeira vitoria no campionato de liga na presente temporada. Foi nun partido intenso e emocionante, equilibrado en liñas xerais, no que a maior pegada e capacidade para definir dalgúns futbolistas do cadro local foron determinantes. Nos primeiros minutos o dominio correspondeu ao Armenteira C.F. Baséandose nun xogo excesivamente acelerado, con posesións curtas e buscando de forma apresurada a meta contraria os rapaces e rapazas que este domingo dirixiu Fran Filgueira "Pacheco" ían pouco a pouco collendo confianza a medida que vían con maior proximidade ao gardamallas rival. Manu Meixús, tras unha excepcional acción individual, na que percorreu medio campo, ben puido adiantar ao conxunto local. Júnior tamén gozou dunha clara ocasión. Pero sería o propio Manu Meixús o encargado de colocar o un a cero tras superar a saída de David Angueira. Cando parecía xestionar con comodidade o resultado, con opcións incluso de aumentar a vantaxe, e a primeira metade chegaba á súa fin, un lanzamento dende longa distancia de Adrián Ferreirós impactaba no peito do meta Sergio e colábase de forma desafortunada no interior da súa portería. Rapidamente reaccionaron os de O Leixo e, nada máis saír do descanso, Íñigo, que adiantou a súa posición dende a defensa á zona de mediocampo para este segundo período, trazaba unha perfecta vaselina sobre o gardameta visitante e acababa enviando o coiro ao fondo da rede coa parte traseira do seu corpo. A partires de entón o partido convertiuse nun encontro de ida e volta, con oportunidades en ámbalas dúas áreas. Nunha desas ocasións Júnior foise por velocidade dos zagueiros da C.D. Portas ata ser derrubado dentro da área polo meta David Angueira. A responsabilidade de efectuar o lanzamento da pena máxima sería asumida por Íñigo, que poría o tres a un no casilleiro. Non se rendiu a escadra das terras do Umia e guiada por Enma Vidal, unha futbolista de enorme talento e auténtica lideresa do seu equipo sobre o terreo de xogo, logrou recurtar distancias ao culminar Iago Mosteiro unha xogada colectiva que os defensores verdinegros, tras varios intentos, non foron quen de neutralizar. A tranquilidade definitiva para o cadro que adestran Fran Filgueira "Pacheco" e Jorge Gómez non chegaría ata que Manu Meixús finalizou de novo unha acción de contraataque e remachou o balón sobre a liña de gol. Pouco máis houbo que contar no que restou de encontro, agás unha entrada de Íñigo a un adversario na zona do lateral esquerdo dos de A Armenteira, o que significaría o terceiro cartón amarelo no que vai de campaña para o futbolista de Couso. Este meritorio triunfo permite que o equipo infantil do Armenteira C.F. ascenda ata a duodécima posición e reforce deste xeito a moral dun plantel de xogadores moi mermado esta temporada polas diversas dificultades que sufriu o clube durante o pasado verán, das cales as principais vítimas non foron outras que os propios rapaces e rapazas, tanto os que puideron e decidiron continuar, como aqueles outros que non tiveron máis remedio que abandonar a entidade ao non poder configurar finalmente equipo para a súa categoría. A próxima fin de semana a escadra verde e negra visitará o campo de Berdón, en Vilagarcía de Arousa, para medirse á A.D. Arousa F-7, que ocupa o décimo cuarto posto e que aínda non tivo a posibilidade de sumar ningún punto.