Buscar neste blog

sábado, 27 de outubro de 2018

Un punto que se lle escapa nos últimos minutos ao Armenteira C.F. infantil en Berdón

FICHA TÉCNICA
A.D. AROUSA F-7 - ARMENTEIRA C.F. - 2 - 1
ARMENTEIRA C.F. Sergio; Víctor, Álex, Íñigo, Irene Pesqueira; Manu Meixús, Andrés, Javi, Júnior; Irene Varela e Ramón. Tamén xogaron Carlos, Villar, Mateo e David.
GOLES: 1-0. Minuto 35. David Bóveda, de penalti. 1-1. Minuto 36. Javi. 2-1. Minuto 66. Mario Rodríguez.
ÁRBITRO: Vázquez Castro. Mostrou cartón amarelo a Íñigo por parte do Armenteira C.F. e a Pablo Nine por parte da A.D. Arousa F-7.
INCIDENCIAS: Partido da sexta xornada da Segunda autonómica infantil. Grupo 11, disputado no campo de Berdón, en Vilagarcía de Arousa, ante uns setenta espectadores, nunha mañá fresca, soleada, pero tamén chuviosa por momentos, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA
O equipo infantil do Armenteira C.F. veu como nos últimos momentos do partido se lle escapaba a posibilibidade de regresar cun punto do campo de Berdón. O encontro presentábase con dous principais alicientes: un deles era o enfrontamento entre dous conxuntos da zona baixa, que se presumía equilibrado, e outro a arbitraxe de Vázquez Castro, un colexiado pertencente a unha familia estreitamente vencellada ao clube de O Leixo, e que vestiu a camisola verdinegra durante varias temporadas ata que, xa na etapa en categoría xuvenil, decidiu abandonar a disciplina da entidade na que comezou a súa carreira como futbolista e incorporarse ao plantel do Vilalonga F.C. O partido foi en liñas xerais equilibrado, con alternativas por parte de ámbolos dous bandos e que ben puido rematar coa vitoria de calquera dos dous equipos. Dende o asubío inicial, a A.D. Arousa F-7, o cadro local, tratou de facerse co dominio do xogo. Apoiado no seu maior potencial físico, con futbolistas dunha envergadura considerable, e cunha capacidade de toque superior, o conxunto vilagarcián fíxose dono da posesión, aínda que non daba creado ocasións excesivamente perigosas. Pola súa contra, o Armenteira C.F. utilizaba o seu recurso máis efectivo, as xogadas de contragolpe. Manu Meixús dispuxo nestes primeiros intres dunha clara ocasión ante Iván Lucio, que non puido resolver, como tampouco puido facelo Júnior noutra aproximación deste tipo. O dominio local acabaría atopando o seu premio. Sería a consecuencia dun inocente penalti cometido por Víctor ao derrubar dentro da área a un adversario que David Bóveda non desperdiciaría. Rapidamente reaccionaría a escadra visitante e Javi culminaba de forma maxistral un man a man ante o meta da A.D. Arousa F-7. A partires de entón mantívose a tónica coa que se iniciou o encontro. Ningún dos dous conxuntos era quen de romper o empate, nin a posesión do equipo amarelo nin as frenéticas transicións defensa-ataque dos verdinegros. Júnior, Carlos e sobre todo Manu Meixús tiveron nos seus pés a posibilidade de desnivelar un marcador que non se movería ata que Mario Rodríguez, aproveitando a pasividade defensiva dos de A Armenteira e tamén con relativa fortuna, sorprendía a Sergio cun lanzamento bombeado. O salto do gardamallas de Vilariño permitiulle atallar o balón nun primeiro momento, pero este foi dar contra o pau dereito, quedando pegado a el, escasos centímetros no interior da portería. Houbo tempo incluso para que o Armenteira C.F. puidese arrincar polo menos un punto, chegando a estrelar Javi o coiro contra o pau despois dun saque de córner. A lesión de Manu Meixús e as retencións do xogo para atender a futbolistas do A.D. Arousa F-7 fixeron que o encontro esmorecese nos últimos suspiros e que o dous a un se mantivese inalterable. Con este resultado o equipo que dirixen Fran Filgueira "Pacheco" e Jorge Gómez sitúase na duodécima posición, con tres puntos, posición que agarda mellorar a próxima fin de semana, cando recibirá á S.D. Catoira, unha escadra que ocupa a zona media da clasificación e que xa ten logrado dous triunfos no que vai de temporada.