Buscar neste blog

domingo, 24 de marzo de 2019

Tres puntos máis para o Armenteira C.F. infantil, que suma en Pontecaldelas a décima vitoria consecutiva

S.C.D. PONTE CALDELAS "B"- ARMENTEIRA C.F.- 3 - 5
ARMENTEIRA C.F. Sergio; David, Víctor, Álex, Carlos; Andrés, Mateo; Ramón, Júnior, Irene Varela; e Manu Meixús. Tamén xogaron Íñigo, Irene Pesqueira, Villar e Fran.
GOLES:1-0. Minuto 2. Alejandro Vidal. 1-1. Minuto 11. Manu Meixús. 2-1. Minuto 23. Abel Franco. 2-2. Minuto 41. Iñigo. 2-3. Minuto 47. Manu Meixús. 2-4. Minuto 56. Íñigo. 2-5. Minuto 72. Íñigo. 3-5. Minuto 76. Alejandro Vidal.
ÁRBITRO: Franco Echeverri. Non mostrou cartóns a ningún dos dous equipos.
INCIDENCIAS: Partido da oitava xornada da Segunda autonómica infantil. Grupo 62, disputado no campo de Chan da Barcia, en Pontecaldelas, ante uns sesenta espectadores, nunha mañá soleada e primaveral, e sobre un terreo de xogo cunha superficie de céspede artificial notablemente gastada.

CRÓNICA
O equipo infantil do Armenteira C.F. suma e segue. Dez vitorias consecutivas son as que acumula o cadro que adestran Fran Filgueira "Pacheco" e Jorge Gómez, unha bagaxe notoria que o converte no único conxunto do seu grupo da Segunda autónomica infantil que conta por triunfos os partidos disputados. Con todo, continúa a un punto do Barro C.F., xa que aos do concello veciño aínda non pasaron pola xornada de descanso á que obriga o número impar de equipos que compoñen o grupo. No encontro encontro deste domingo o Armenteira C.F. saiu excesivamente relaxado. A situación na táboa do rival, que ocupaba a última posición, permitía afrontar a cita con relativa confianza. Con bastantes variacións no once inicial a formación verdinegra axiña se viu sorprendida. Alejandro Vidal, un corpulento e potente extremo culminaba unha xogada individual polo costado dereito e poñía por diante aos locais. Reaccionaron os de A Armenteira, pero mostrando unha das principais eivas deste partido: a falta de puntería. Dúas ocasións claras erradas polo equipo de Jorge Gómez antecederon ao tanto de Manu Meixús. O atacante de Couso lograba colar o coiro por enriba do gardamallas Bieti Durán tras un lanzamento de falta. Non houbo tempo para acomodarse e, despois dunha serie de rexeitamento da zaga verdinegra, Abel Franco colocaba o dous a un. Intentaron ralentizar o xogo os de Pontecaldelas, recurrindo a frecuentes perdas de tempo, e non sería ata a segunda metade cando chegou a agardada remontada do Armenteira C.F. Un centro de Manu Meixús era rematado por Íñigo na área pequena para situar de novo a igualada. Nunha xogada rápida de transición Manu Meixús superaba a Bieti Durán, e dous tantos máis de Íñigo, facendo valer a súa superioridade física e técnico sobre os rivais, deixaban practicamente sentenciado o encontro. Xa nos intres finais, unha arrincada de Alejandro Vidal, índose en velocidade dos centrais verdinegros, era finalizada polo propio futbolista do equipo das terras do Verdugo para colocar o resultado definitivo de tres goles a cinco. Catro disparos a portería bastáronlle á S.C.D. Ponte Caldelas "B" para anotar tres tantos, fronte ás innumerables ocasións das que dispuxo o Armenteira C.F., que ben non acertaba a enviala entre os tres paus ou ben se atopaba unha e outra vez coa envergadura do meta Bieti Durán. Con este triunfo o cadro verdinegro continúa na segunda posición, con vinteún puntos, á espera de recibir a próxima fin de semana, previsiblemente no campo Municipal de Meis, en O Mosteiro, ao Villalonga F.C., co que xa se viron as caras na primeira fase da liga, nun partido no que ambos os dous conxuntos ofreceran un espectáculo de goles, finalizando cun empate a cinco tantos.