Buscar neste blog

domingo, 31 de marzo de 2019

Undécima vitoria consecutiva do Armenteira C.F. infantil tras superar con claridade ao Villalonga F.C.

ARMENTEIRA C.F.- VILLALONGA F.C. - 8 - 3
ARMENTEIRA C.F. Sergio; Carlos, Víctor, Álex, Irene; Andrés, Mateo; David, Ramón, Júnior; e Manu Meixús. Tamén xogaron Fran, Íñigo, Javi, Irene Varela e Villar.
GOLES:0-1. Minuto 6. Nicolás Fontán. 1-1. Minuto 34. Íñigo. 2-1. Minuto 43. Alejandro Piñeiro, en propia meta. 3-1. Minuto 46. Iñigo. 4-1. Minuto 52. Manu Meixús. 5-1. Minuto 61. Manu Meixús. 6-1. Minuto 65. Íñigo. 7-1. Minuto 70. Íñigo. 8-1. Minuto 75. Júnior. 8-2. Minuto 78. Ángel Méndez. 8-3. Minuto 80. David Bouzada.
ÁRBITRO: Entenza Salomón. Non mostrou cartóns a ningún dos dous equipos.
INCIDENCIAS: Partido da novena xornada da Segunda autonómica infantil. Grupo 62, disputado no campo Municipal de Meis, en O Mosteiro, ante uns oitenta espectadores, nunha mañá soleada e primaveral, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións idóneas para a práctica do fútbol.

CRÓNICA
O equipo infantil do Armenteira C.F. continúa coa súa xeira triunfal. Nada máis e nada menos que once vitorias consecutivas son as que acumula o conxunto que dirixen Fran Filgueira "Pacheco" e Jorge Gómez. Trátase dunha traxectoria verdadeiramente meritoria para un equipo que este verán pasou por graves problemas, que puxeron en perigo a súa continuidade, obrigándoo a reinventarse e a iniciar un proceso de reconstrución que dende entón se caracterizou por unha progresión casi ininterrompida. A fe e a paixón polas cores verdes e negras da Xunta Directiva e o compromiso e a entrega dalgúns pais, nais, xogadores e xogadoras permitiu que a bandeira do Armenteira C.F. seguise ondeando nas categorías de fútbol base. Ás previsibles derrotas dos primeiros encontros axiña sucederon os primeiros éxitos, que co tempo foron en aumento, ata dar como resultado unha racha triunfal absolutamente envexable. Representando o nome dunha parroquia que non acada os 800 habitantes, o equipo infantil do Armenteira C.F. non só compite senón que destaca nunha competición no que figuran conxuntos de localidades como Pontevedra, Vilagarcía de Arousa, Cangas do Morrazo, Moaña, Caldas de Reis ou Marín, todas elas moito máis poboadas e cunha dispoñibilidade de recursos e apoios tremendamente superior aos que pode optar un clube da modestia do verde e negro. Partindo dunha planificación deportiva que alterna adestramentos e partidos en terreo de xogo de terra e de céspede artificial, os resultados son favorables independentemente da superficie na que se disputen os partidos. Sen lugar a dúbidas unha fórmula de éxito, que combina escenarios e integra territorios nun termo municipal tan disperso como o de Meis, nun proxecto de colaboración entre as dúas entidades con equipos de formación do Concello, o C.D. Mosteiro e o Armenteira C.F., plasmado nunha alianza a partes iguais que senta as bases para un futuro no que non cabe outra solución que o acordo e a cooperación mutua, e sempre baixo a tutela institucional. O encontro deste domingo repitiu a historia de semanas pasadas. O corpo técnico que compoñen Fran Filgueira "Pacheco" e Jorge Gómez decidiu reservar de inicio a xogadores con notable peso no equipo como Íñigo, Javi ou Fran, coa intención de fortalecer a dinámica de grupo e para distribuír de forma máis equitativa o reparto de minutos. E volveulle a funcionar a estratexia ao tándem do banco verdinegro. Comezou dominando o Armenteira C.F., pero tras un saque de curruncho no que a defensa dos de A Armenteira estivo escasamente contundente Nicolás Fontán poñía por diante ao Villalonga F.C. O gol causou un relativo desconcerto no cadro local, que chegou a perder o control do xogo por momentos e vía como os de Vilalonga poñían cerco á meta defendida por Sergio. Con todo, o acerto do meta de Vilariño e os problemas de definición dos visitantes permitiron que o Armenteira C.F. superase este momento crítico e puidese cimentar a reacción. Coa entrada de Fran, Íñigo e Javi no terreo de xogo parecían darse os primeiros pasos para a remontada. O dominio verdinegro pouco a pouco ía en aumento, aínda que non acababa de reproducirse no marcador. Ocasións erradas, fóras de xogo, despexes dos defensores ou intervencións afortunadas dunha excelente gardamallas como Noa Camiña impedían que o fútbol fixese xustiza. Houbo que agardar a un testarazo de Íñigo tras un saque de curruncho perfectamente executado por Manu Meixús para ver a ansiada igualada. E foi xa na segunda metade cando o conxunto local volteou definitivamente a situación. Dúas cabezadas de Íñigo en dous saques de córner valeron para marcar distancias e para que o seu equipo vivise con tranquilidade o resto do encontro. O que viría a continuación sería un recital de goles, combinacións e internadas por banda que evidenciaron a clara superioridade da escadra verdinegra, que finalizaría anotando oito tantos, repartidos entre Íñigo, autor de catro deles, Manu Meixús, autor de dous, e Júnior, ademais doutro que o colexiado adxudicou en propia meta a un defensor de Vilalonga no que impactou unha cabezada de Íñigo. Só a relaxación dos últimos minutos, co partido sentenciado, deu a oportunidade ao equipo visitante de lograr dous tantos para maquillar minimamente o resultado. Foi unha vitoria clara e merecida, que ademais se celebrou con fervor nas bancadas do Municipal de Meis, que contaba entre o público cun grupo de rapaces e rapazas da localidade francesa de Cruas, que están realizando un intercambio escolar co alumnado do C.P.I. de Mosteiro, entre o que se atopan varios dos futbolistas do Armenteira C.F. Este triunfo consolida ao equipo de O Leixo na segunda posición, a un punto do Barro C.F., o cal leva disputado un partido de liga máis, e co que o cadro verdinegro mantén unha loita titánica polo liderato que terá un novo capítulo a próxima fin de semana cando visite o campo de Berdón para medirse á A.D. Arousa F-7, que ocupa a sexta posición, con doce puntos, pero que vencera ao Armenteira C.F. por dous goles a un no partido da primeira fase da competición.