Cómoda vitoria do Armenteira C.F. benxamín ante o Atlético Arousana

FICHA TÉCNICA
ARMENTEIRA C.F. -  ATLÉTICO AROUSANA - 10 - 0
ARMENTEIRA C.F.: Marcos; Dani Otero, Lucas Otero, Brais González; Darío, Óscar, Brais Charlín; e Ángel. Tamén xogaron Irene e Nico.
GOLES: 1-0. Minuto 7. Brais Charlín. 2-0. Minuto 12. Brais Charlín. 3-0. Minuto 14. Óscar. 4-0. Minuto 22. Óscar. 5-0. Minuto 23. Brais Charlín. 6-0. Minuto 24. Brais Charlín. 7-0. Minuto 29. Lucas Otero. 8-0. Minuto 35. Brais Charlín. 9-0. Minuto 36. Darío. 10-0. Minuto 45. Óscar.
ÁRBITRO: Saavedra Carneiro. Non mostrou cartón amarelo a ningún dos dous equipos.
INCIDENCIAS: Partido da cuarta xornada da segunda fase da Terceira benxamín. Grupo 62, disputado na mañá do sábado no campo de O Leixo (ARMENTEIRA), ante uns corenta espectadores, cun tempo soleado e primaveral, e sobre un terreo de xogo nunhas condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA
O equipo benxamín do Armenteira C.F. venceu con gran claridade e comodidade ao Atlético Arousana no partido disputado na mañá deste sábado no campo de O Leixo. Foi nun encontro no que os nenos e nenas que dirixen Jonathan Crespo e Juanma García practicaron un fútbol brillante só por fases, pero no que esa discontinuidade no xogo non lle impediu levarse unha vitoria abultada sen necesidade de forzar en exceso. Superior dende o inicio, o cadro verdinegro tardou en abrir a lata do conxunto vilagarciano. Unha xogada individual de Brais Charlín, que na regateou na área a varias rivais, cunha finalización case perfecta, serviría para inaugurar un marcador ao que non tardarían en sumarse goles. Brais Charlín, o gran referente en ataque do seu equipo, remataría con cinco tantos no seu casilleiro, con tres acabaría Óscar, e Lucas Otero e Darío con cadanseu gol completarían o festival ofensivo do Armenteira C.F. Apenas inquedaría o Atlético Arousana a meta defendida por un Marcos que tivo tempo para distraerse, aburrirse e incluso atender ao que ocorría nas bancadas. Tratando de sacar sempre o balón xogado dende atrás e intentando combinacións e penetracións por banda, o equipo que adestra Jonathan Crespo deixou detalles de fútbol vistoso e do estilo indiscutible que o adestrador de Valga sempre imprime aos seus equipos. Meritorio foi o triunfo do Armenteira C.F. como meritorio é o proxecto que por segundo ano consecutivo está levando a cabo o Atlético Arousana. A entidade amarela, a máis antiga e consolidada no panorama do fútbol feminino comarcal, cunha actuación cuestionable noutros aspectos, tivo a valentía de apostar por configurar equipos constituídos case enteiramente por nenas, iniciando a súa formación nas categorías iniciais, benxamín e alevín, primando a aprendizaxe e a educación a través do deporte por enriba dos resultados. Con fe, ilusión e gañas de disfrutar do fútbol esta temporada continúan cun equipo na categoría benxamín e outro na alevín, mantendo firme o rumbo a pesares dos resultados adversos, e demostrando que a promoción do deporte do balompé entre as féminas debe estar baseada na educación, na inclusión e non na selección, e en iniciativas discretas e nada mediáticas, iniciativas ás que se uniu tamén o Armenteira C.F., que na presente campaña afronta o segundo proxecto cun equipo sénior e que na actualidade posúe 35 licenzas femininas. A próxima xornada, o conxunto verde e negro deberá visitar o campo Graciano Padín para medirse ao C.D. Soutomaior "B", sétimo clasificado con seis puntos, pero ven de derrotar a domicilio ao líder do grupo, o A.D. Arousa F-7.