sábado, 3 de febreiro de 2018

Quince minutos finais determinantes en Bamio

FICHA TÉCNICA
C.D. BAMIO - ARMENTEIRA C.F. - 2 - 0
ARMENTEIRA C.F.: Roberto Torres; Gabriel, Jona, Fari, Valo; Dimitar, André, Mathias, Alberto; Hilias e Josiño. Tamén xogaron Cris Cores, Rubén, Marin e David Piñeiro. GOLES: 1-0. Minuto 76. Hamza Langzouli. 2-0. Minuto 78. Xoán Blanco.
ÁRBITRO: Otero Rodríguez. Mostrou cartón amarelo a Pablo Suárez polo C.D. Bamio  e a Gabriel polo Armenteira C.F.. e expulsou con cartón vermello directo a Jona e por dobre cartón amarelo a Cris Cores polo Armenteira C.F.
INCIDENCIAS: Partido da décimo sétima oitava a Segunda autonómica xuvenil. Grupo 9 disputado no campo Mari Paz Vilas, de Bamio, antes uns corenta espectadores, nunha tarde fresca e sobre un terreo de xogo en condicións aceptables para a práctica do fútbol.

CRÓNICA
O equipo xuvenil do Armenteira C.F. caiu derrotado por dous goles a cero no partido disputado na tarde deste sábado no campo Mari Paz Vilar ante o conxunto local do C.D. Bamio. Foi nun duelo equilibrado, no que calquera dos dous equipos puido levarse a vitoria, e no que o cadro verdinegro competiu, realizou un bo traballo e no que viu como os tres puntos se lle ían xusto cando se atopaba nos mellores momentos de xogo, nuns últimos quince minutos que resultaron determinantes. As reducidas dimensións do terreo de xogo de Bamio facían que cada vez o meta local Raúl Conde exhibía o seu portentoso saque de portería puxese a proba a inédita parella de centrais que formaron Jona e Fari. Cun claro equilibrio no primeiro período, o conxunto vilagarciana gozou dun maior número de ocasións, desbaratadas por un seguro Roberto Torres. Polo Armenteira C.F. unha arrincada de Alberto, na que se lle acabou indo o control, foi a aproximación máis perigosa. Algún detalle de fútbol combinativo fixo lembrar a aquel Armenteira C.F. que tanto ilusionara a inicio da campaña. Na reanudación mantívose a igualdade. As molestias físicas de Josiño, que retornaba a un once titular despois dun ano, tras superar unha operación de xeonllo, obrigaron a Valentín Estévez "Tilín" a facer o primeiro troco. O mesmo ocurriu con Alberto, aqueixado un problema gripal, que deixou o seu posto na punta de ataque a Rubén. Con case toda a segunda metade por diante e mermado fisicamente o conxunto verdinegro mostrou os que posiblemente foron os seus mellores minutos. Con André dando equilibrio como medio de contención, Mathias dirixindo e un Hilias inspirado e soltando detalles do seu enorme aínda que non sempre regular talento, os visitantes non pasaban excesivos sufrimentos en defensa e parecían trazar o rumbo á que sería a súa terceira vitoria consecutiva. Por desgraza para eles non foi así, e nun balón en profundidade do C.D. Bamio, a falta de entendemento entre Fari e un Roberto Torres, que tardou en saír a despexar fóra da súa área, permitiu que Hamza Langzouli que fixese co coiro e o enviase ao fondo das mallas. A desesperación provocada por este tanto fixo mella nos futbolistas que adestra "Tilín", e Jona, présa do nerviosismo, sería expulsado con cartón vermello directo tras unha disputa dialéctica cun rival. Sen tempo a asimilar este duro contratempo, Cris Cores recibiría dous cartón amarelos seguidos, moi discutible no segundo caso, sendo enviado por Otero Rodríguez aos vestiarios, non sen antes encararse co colexiado recriminándolle esta decisión. Incluso con nove homes sobre o campo puido o Armenteira C.F. bater a Raúl Conde. Dimitar gozou da mellor ocasión nestes intres finais. Con todo, o marcador xa non se movería. Na próxima xornada, a escadra verde e negra recibirá no campo de A Bouza, en Barrantes, o San Martín C.F., ao que vencera no encontro da primeira volta, na que quizais foi a maior demostración de fútbol no que levamos de temporada do proxecto que Umia C.F. e Armenteira C.F. emprenderon aló polo mes de agosto de 2017.