O fútbol e o polbo á feira, ou pulpo, como tamén popularmente se coñece, compartirán protagonismo este domingo 16 de xullo en A Armenteira. Serán dous dos encargados
de dar sabor ao entorno do famoso mosteiro cisterciense, onde, na praza situada entre os concurridos locais de hostalería, se instalará unha carpa na que a festa con sabor a fútbol e a pulpo e o bo ambiente que sempre caracteriza esta zona tomarán o mando. O responsable tan tan chamativo evento non podería ser outro que o Armenteira Club de Fútbol. O clube que preside Martín Casais decidiu darlle un xiro ao banquete de fin de temporada que tradicionalmente celebra por estas datas e convertilo nun acto aberto á parroquia e aos numerosos visitantes que se achegan ás proximidades deste espectacular conxunto arquitectónico durante os meses de verán. Aperitivos variados, pulpo á feira, churrasco de porco e tenreira, criollos, patacas fritidas, ensalada... e todo elo completado por unha deliciosa torta xeada, café con gotas e chupitos, sen esquecerse da variada carta de bebidas, na que destacan o viño tinto e branco do país, os refrescos e a auga, constitúen un máis ca exquisito menú. Para incitar a asistencia a tan animado evento a Xunta Directiva da entidade deportiva decidiu poñer uns prezos populares: 25 euros para as persoas adultas e 12 euros para os menores de 12 anos. E o programa non se queda aí. Actuará un dúo musical que expandirá os seus pegadizos ritmos polo entorno empedrado e as terrazas dos locais de hostalería e realizarase algún sorteo. Todo indica que o agasallo será algunha ave de curral ou outro animal criado nas granxas familiares dos membros da Xunta Directiva. Pero é posible que aínda anden preparando algunha sorpresa máis. Por todos estes motivos, e para garantir unha maior seguridade e comodidade tanto a aquelas persoas que acudan ao banquete e como a aquelas outras que estean disfrutando do ambiente, librarase a zona do tráfico rodado, delimitando un recinto festivo que estará engalanado para tan especial ocasión.
Ningún comentario:
Publicar un comentario